Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ardıç tohumu, birçok sağlık sorunun çözümüne yardımcı olması için yüzyıllardır kullanılan bir üründür. Ardıç tohumu, aslında ardıç ağacının meyvesidir. Ardıç tohumu yapısında bazı uçucu yağlar, glikoz, pentosan, reçine, kalsiyum, potasyum, juniperin, manganez gibi şifalı maddeler vardır. Ardıç ağacı dağlık bölgeler de yetişen çalı görünümlü bir ağaçtır. Uzun ömürlü olan ardıç ağacının üremesi başka bir türe bağlı olmaktadır. Ardıç tohumu yere döküldükten sonra çimlenmez. Tohumlar ardıç kuşu tarafından yenilir ve midesinde kabukları açılır. Ardıç tohumu dışkı ile toprağa karışır ve çimlenme bu şekilde gerçekleşmiş olur. Ardıç tohumundan elde edilen yağ, ağır yemekleri hafifletmek için kullanılabilmektedir. Ardıç tohumunun pek çok faydası vardır. Bazı hastalıklar ilaç bitkisel ilaç şekline getirilebilmektedir.


Ardıç tohumu faydaları nelerdir?

  • Yağ formuna getirildikten sonra, cilde masaj yaparak uygulanırsa romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Kanı temizlenmesine yardımcı olur ve kanın içinde bulunan toksik maddelerin arındırılmasına yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde kanseri önler ve kansere neden olabilen etkenlerin zararlarını en aza indirir.
  • Vücutta oluşan iltihapların atılmasına yardımcı olur.
  • Kansızlık ve kansızlığa bağlı oluşan hastalıkların iyileştirilmesine yardımcı olur.
  • Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda, hastalığın meydana getirdiği semptomların azaltılmasına yardımcı olur. Normal tedaviye destek amaçlı kullanılmalıdır. Aynı zamanda bu tür hastalıklarda meydana gelen ateşi düşürür ve vücudun normal ısıda kalmasına yardımcı olur.
  • Vücudun terlemesini sağlayarak toksinlerin atılmasına destek olur.
  • Burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olur.
  • Kas ve eklem ağrılarının tedavisinde faydalıdır. Özellikle yüksek tempolu bir günün sonunda ardıç tohumundan elde edilen yağ ile ağrıyan bölgeye masaj yapılabilir. Bu yöntem ertesi gün oluşabilecek ağrıları minimize edecektir.
  • Adet döneminin daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.
  • Boğaz iltihabına tedavisinde büyük faydası vardır. Ayrıca öksürük, bronşit vb. Rahatsızlıkların iyileştirilmesinde önemli rol oynar.
  • Yemeklerde kullanıldığında sindirimi hızlandırır ve hazmı kolaylaştırır. Bu sayede kabızlığı da ortadan kaldırır.
  • Ardıç tohumu şeker hastalığının tedavisinde bitkisel destek olarak kullanılabilir.
  • İdrar yolları iltihabında çay formunda tüketilirse iyileşme süreci hızlanabilecektir.
  • Ayrıca cilt lekelerinin oluşumunun önlenmesinde ve giderilmesinde faydalıdır.
Ardıç tohumu çayı yapmak için 1 litre suya 40 gr ardıç tohumu konur ve kaynatılır. Kaynama süresi 10 dakika kadardır. Günde iki defa içilebilir. Sindirim sorunları için yemeklerle beraber tüketilebilir. Aşırı su atımına neden olabildiği için su tüketimi biraz fazla olmalıdır. Ardıç tohumu bazı bitkisel zayıflama ilaçları içerisinde etken madde olarak kullanılmaktadır. Bilinen bir yan etkisi olmasa da kullanmadan önce doktora danışmak faydalı olacaktır. İyi günler.

Ardıç Tohumu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ardıç Yağı Bel Fıtığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ardıç Yağı Bel Fıtığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ardıç In Faydaları Nelerdir?

Ardıç In Faydaları Nelerdir?

Ardıç Çeşitleri Nelerdir?

Ardıç Çeşitleri Nelerdir?

Ardıç Meyvesi Türleri ve Özellikleri

Ardıç Meyvesi Türleri ve Özellikleri