Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri
24 Haziran 2024

Ardıç Tohumu Türleri ve Özellikleri

Ardıç Tohumu

Ardıç tohumu, yüzyıllardır çeşitli sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olarak kullanılan değerli bir üründür. Aslında, ardıç tohumu, ardıç ağacının meyvesidir ve çeşitli şifalı bileşenler içerir. Bu bileşenler arasında uçucu yağlar, glikoz, pentosan, reçine, kalsiyum, potasyum, juniperin ve manganez bulunur. Ardıç ağacı, dağlık bölgelerde yetişen çalı görünümlü uzun ömürlü bir ağaçtır. Ardıç ağacının üremesi, belirli koşullara bağlıdır. Ardıç tohumu yere düştüğünde doğrudan çimlenmez. Tohumlar, ardıç kuşu tarafından yenildiğinde, kuşun midesinde kabukları açılır ve dışkı yoluyla toprağa karışarak çimlenme gerçekleşir.

Ardıç tohumundan elde edilen yağ, ağır yemeklerin sindirimini kolaylaştırmak için kullanılabilir. Ardıç tohumunun pek çok sağlık faydası vardır ve bazı hastalıklar için bitkisel ilaç şeklinde kullanılabilir.

Ardıç Tohumunun Faydaları

  • Yağ formuna getirildikten sonra cilde masaj yaparak uygulandığında, romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Kanı temizler ve içerisindeki toksik maddelerin arındırılmasına yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliği sayesinde kanseri önler ve kansere neden olabilen etkenlerin zararlarını en aza indirir.
  • Vücutta oluşan iltihapların atılmasına yardımcı olur.
  • Kansızlık ve kansızlığa bağlı hastalıkların iyileştirilmesine yardımcı olur.
  • Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda hastalığın semptomlarının azaltılmasına yardımcı olur. Normal tedaviye destek amacıyla kullanılmalıdır. Ayrıca bu tür hastalıklarda meydana gelen ateşi düşürür ve vücudun normal ısısında kalmasına yardımcı olur.
  • Vücudun terlemesini sağlayarak toksinlerin atılmasına destek olur.
  • Burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olur.
  • Kas ve eklem ağrılarının tedavisinde faydalıdır. Özellikle yoğun bir günün sonunda ardıç tohumundan elde edilen yağ ile ağrıyan bölgeye masaj yapılabilir. Bu yöntem, ertesi gün oluşabilecek ağrıları minimize edecektir.
  • Adet döneminin daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.
  • Boğaz iltihabının tedavisinde büyük faydası vardır. Ayrıca öksürük, bronşit gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesinde önemli rol oynar.
  • Yemeklerde kullanıldığında sindirimi hızlandırır ve hazmı kolaylaştırır. Bu sayede kabızlığı da ortadan kaldırır.
  • Ardıç tohumu, şeker hastalığının tedavisinde bitkisel destek olarak kullanılabilir.
  • İdrar yolları iltihabında çay formunda tüketilirse iyileşme süreci hızlanabilir.
  • Ayrıca cilt lekelerinin oluşumunun önlenmesinde ve giderilmesinde faydalıdır.
Ardıç Tohumu Çayı Nasıl Yapılır?

Ardıç tohumu çayı yapmak için, 1 litre suya 40 gram ardıç tohumu eklenir ve kaynatılır. Kaynama süresi yaklaşık 10 dakikadır. Bu çay, günde iki defa içilebilir. Sindirim sorunları için yemeklerle beraber tüketilebilir. Aşırı su atımına neden olabileceği için su tüketimi biraz artırılmalıdır.

Ardıç tohumu, bazı bitkisel zayıflama ilaçlarında etken madde olarak kullanılmaktadır. Bilinen bir yan etkisi olmasa da kullanmadan önce doktora danışmak faydalı olacaktır.

İyi günler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ardıç Türleri Nelerdir?

Ardıç Türleri Nelerdir?

Haber Bülteni